Pozovite: 013/89-22-40 ili 060/0-787-676

ZANIMLJIVE ČINJENICE O BRIJANJU ZA KOJE MOŽDA NISTE ZNALI

Crteži u praistorijskim pećinama otkrivaju da su ljudi za potrebe brijanja koristili sirovine poput kamena, školjki, pa čak i zube ajkule.

Prvi brijači napravljeni su od bakra i čistog zlata - što je otkriveno u egipatskim grobnicama koje datiraju iz 4. milenijuma pre nove ere. U drevnom Egiptu i žene i muškarci brijali su glavu i dlake na licu. Nosili su specijalne perike koje su im pružale veću zaštitu od sunca i infekcija.

Na glavi je gustina dlaka najveća, dok je na nogama najmanja.

Mnogi imaju tendenciju da brijač čuvaju u kupatilu, što nije dobra navika. Vlaga uzrokuje brže stvaranje rđe na sečivima, ali je i "magnet" za veliki broj bakterija. Prvi znak da je vašem brijaču istekao "rok trajanja" - tup, zarđao nož koji grebe vašu kožu.

Ukoliko odlažete brijač u kupatilu, postoji veći rizik infekcija kože u obliku - crvenih, potkožnih bubiljica sa žutim vrhovima, ponekad se javlja crvenilo pojedinih delova izazavanih iritacijom, pojava infekcija u vidu bradavica ili čak herpesa.

Brijanje glave ne utiče na brže izrastanje debljih i tamnijih vlasi kose. Brijanjem se ne oštećuje koren dlake, ostaje netaknut. Nove vlasi nisu izložene sunčevoj svetlosti ili drugim hemikalijama zbog čega su na samom početku izrastanja prirodno tamnije.

Pratite nas...

Budite u toku i pratite dešavanja na HeadBlade .rs i putem naše Facebook stranice

Kontaktirajte nas i putem Whatsapp ili Viber aplikacije na 060/0-787-676

 

Kontakt

Agape Limited d.o.o.
Prvog Oktobra 1
26334 Veliko Središte
Tel/Fax: 013/89-22-40
Mobilni: 060/0-787-676

www.agapelimited.rs